3. İşitme Teknolojiler Sempozyumu gerçekleşti

3. İşitme Teknolojileri Sempozyumu Harbiye Askeri Müzesi’nde işitme profesyonelleri, firmalar, hekimler ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 750 katılımcıyla gerçekleşti.

İşitder Başkanı Ersin Oray İha Haber Ajansı ve BirGün gazetesine verdiği demeçte “Toplumda işitme kaybının öneminin anlaşılması, işitme cihazı ve işitme sektörünün bilgilerinin güncelleştirilmesi gerekiyor. Sempozyumda Türkiye’den 38 ayrı üniversiteden gelen odyoloji öğrencileri var. Onların bilgilerinin güncelleştirilmesi ve yeni teknolojilerden haberdar olmaları bizim için çok önemli. O bakımdan burada bulunmaktan ve bu organizasyonu yapmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Cerrahpaşa Üniversitesi Odyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataş yaptığı açıklamada “İşitme kaybı beyinde sözcüklerin anlaşılması sürecini çok olumsuz yönde etkiliyor. İşitme kaybı çok fazla olmamakla birlikte, zaman içerisinde kişilerin söylenenleri anlamamasıyla sonuçlanan bir etki yapıyor. Fakat bu etkinin özellikle kişileri sosyallikten uzaklaştırıp kendi içine döndürmesi gibi bir sonuç doğurması demans (bunama) ve Alzheimer riskini de ciddi ölçüde artıran bir unsur olduğu ortaya çıktı. Günümüzde de Alzheimer ve demanstan korunma amacıyla dünyanın bütün ülkelerinde yaygın olarak işitme kaybının etkilerinden korunma öneriliyor” dedi.

İşitme kaybıyla ilerleyen nörolojik rahatsızlıklara dikkat

Tedavi edilmeyen #işitmekaybı ile bilişsel rahatsızlıklar arasında önemli bir bağlantı vardır. İşitme sorunları, #demans için risk unsuru olan sosyal izolasyona yol açıp bunamayı hızlandırabilir. #İşitmesorunu olan kişiler, işitmesi iyi olan kişilere göre daha fazla bilişsel kaynağını sesi işlemlemeye ayırmak zorunda kalır. Sese daha fazla bilişsel kaynak ayırmak da, diğer işler için gerekli beyin gücünü sınırlar. Düzenli #işitmetesti ile işitme kaybı zamanında tespit ve telafi edilerek hayat kalitesi artırılabilir ve #Alzheimer gibi bilişsel rahatsızlıkların riski azaltılabilir. Kendinizde ya da yakınınızda işitme sorunu olduğundan şüpheleniyorsanız, ilk adım olarak işitme testinizi Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı işitme cihazı satış ve uygulama merkezlerinde ya da hastanelerde zaman kaybetmeden yaptırın.

...
İŞİTMEYE YARDIMCI TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİNDE ELEKTRONİK REÇETE VE RAPOR UYGULAMASI HAKKINDA DUYURU

1 Mayıs 2019 tarihinden itibaren artık işitme cihazları ve pillerinin satışı için de Medula sistemi üzerinden E-reçete ve E-rapor uygulaması başlamıştır.

...
KBB BBC Derneği Ziyareti

21 Ocak Pazartesi günü yapılan Genel Kurul toplantısıyla görevi devralan yeni İşitder Yönetim Kurulu, ilk ziyaretini KBB BBC Derneği Başkanı Prof. Dr. Özgür Yiğit’e gerçekleştirdi